Prezentácia novej dieselovej motorovej jednotky „Monika“

05.03.2012 Bardejov

Slávnostná prezentácia novej dieselovej motorovej jednotky „Monika“ sa uskutoční v utorok 6. marca o 09.00 h v železničnej stanici Bardejov za účasti ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Jána Figeľa.
V súčasnosti jazdí na slovenských tratiach už trinásť nových vlakov – šesť elektrických poschodových jednotiek, štyri súpravy typu „push-pull“ a spomínané tri dieselové motorové jednotky. Dodávka celkovo 32 nových vlakov, z toho dvanástich dieselových motorových jednotiek, je súčasťou projektu obnovy vozového parku Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). V rámci neho do dvoch rokov vymení až pätina regionálnych a prímestských vlakov na slovenských železniciach. Projekt je spolufinancovaný cez eurofondy prostredníctvom Operačného programu Doprava. Okrem okolia Humenného budú nové dieselové regionálne vlaky postupne nasadzované aj v okolí Nitry, Košíc a Prievidze.

TASR informovala Alena Vaškaninová Buchláková, manažérka pre komunikáciu Operačného programu Doprava, Sekcia riadenia projektov, Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR
 

Vyberte región